© 2006 . All rights reserved.

Washington D.C. – Been there, done that

Nå, efter at have stenet et par dage var det afsted til Washington D.C. i et par dage. Vi havde på forhånd booket et hotel som, ifølge den side vi brugte, lå ret tæt på centrum af DC. Vi skulle smide $80 pr. nat for 4 personer på Howard Johnson Express Inn, hvilket jo ikke kan siges at være dyrt.

Vi var afsted ca. kl. kvart i 8 tirsdag morgen, og ud over stepperne gik det. Henrik kørte mens jeg sad bagi og læste. Der var en del morgentraffik omkring Philadelphia, men bortset fra det gik det fint.

Tirsdag - Up and about
Henrik klarede turen på ca. 3½ time, og vi opdagede at hotellet lå lige ud til hovedvejen. Det var i sig selv til at overleve, men da vi kom ind i værelset blev vi godt nok lidt "okay!"-agtige :) Værelset var lidt usselt, men efter at vi lige havde kigget det lidt efter var det vist ganske fint til pengene. Vi klarede lige lidt hurtig udpakning og så var det ud at finde noget mad. Vi fandt lykken i form af en Subway, aaarh :)
I vores søgen efter mad så vi dog lidt af kvarteret, og det så lidt uldent ud i kanten, hvilket vi så i form af det skudsikre glas der var monteret inde i Subway :P
Vi daffede nu ned til metrostationen, den lå kun ca. 600 m fra hvor vi bor, det er lige til at overskue, det tog 15 min at gå derned. Afsted med toget, og så ind til Metro Station, hvor vi steg af og daffede afsted mod Det Hvide Hus(!). Centrum var meget pænere og renere end vores kvarter, og også pænere og renere end New York, så det var en rar overraskelse. Det Hvide Hus var nemt at finde, men pga. alt det sikkerhedssjov de har, så skulle vi stå på ca. 300 meters afstand og tage billeder, suk! Der var et eller andet fint besøg på dagen, for der var Army Band (militær band som spillede op), Marines og masser af eskorter til de tilkørende og frakørende biler. Vi gik nu over mod Lincoln Memorial, en kæmpe statue af Abraham Lincoln, som sidder inde i en slags tempel. Dette monument er en del af det der hedder The Mall, som også har Reflection Pool, Korea War Veterans Memorial og Vietnam Veterans Memorial. Dem så vi også. Vi gik nu tilbage til Washington Monument, en stor obelisk som står midt på en lille bakke på en stor græsplæne :) Herfra kan man se op til Lincolm Memorial den ene vej, og den anden vej ligger Capitol, hvor kongressen og senatet holder til. Den bygning er stor skal jeg hilse at sige ;)

Bagved Capitol ligger Library of Congress og Supreme Court, som vi også lige smuttede forbi. Nu var vi så ved at være enddog MEGET brugte, og selvom de mange pauser undervejs havde hjulpet, så trængte vi til at stoppe og få noget mad og en lille øl efterhånden :)

Der ligger et mikro-bryggeri der hedder Capitol Hill lige ved siden af Union Station, som vi helt tilfældigvis snublede indenom. Efter en øl, som gjorde meget trætte og lidt glade også, så besluttede vi at det nemmeste vist bare var at spise samme sted ;)
Maden var rigtig god, selskabet ligeså, specielt efter vi lige havde fået en 2-3 øl allesammen, uha det var hyggeligt! :D

Vi var nu allesammen meget brugte, og vi styrede direkte mod metro stationen og efter en lille hurtig togtur var det direkte hjem på hotellet og ligge at slappe på sengen :) Efter meget kort tid gik vi allesammen i seng. Klokken var ikke mere end ti, så vi blev enige om at vi godt kunne stå op kl. 7 allerede.

Vi blev meget klogere!

Søvn - Eller mangel på samme
For at gøre en lang historie kort, så sov vi allesammen af helvede til! Hotellet lå kun 200-300 meter fra jernbanen, og ca. 1 gang i timen kom der tog forbi og rumle-bumlede. Herudover, så var der kun 1 lagen, 1 tæppe og 1 meget stor dyne til hver seng, så i hver seng fik en person tæppet, og den anden lagenet. Jeg fik lagenet, og fordi air-conditionen kørte, så var der altså rimeligt koldt. Efter et par timer hvor jeg havde små-snuet og sovet rigtigt dårligt, så slukkede jeg for den, jeg lå lige op af den, og larmen og kulden var ikke specielt rart. Endeligt var det et problem at madrassen var alt for blød, så jeg havde også ondt i ryggen da jeg vågnede, perfekt!

Onsdag - De 4 (trætte) musketerer
Godt så, op kl. 7, blive klar, og være meeeget træt! Men ingen piv her! Hotellet havde morgenmad med i prisen, men det var....ja, anderledes morgenmad! Der var æbler (meget grynede, men heldigvis saftige), cheerios og cornflakes med mælk, donuts (aarh! advr! almindelige donuts og de der döner kuchen eller hvad de hedder med syltetøj inde i midten) og så juice. Efter et skud morgenmad tog vi metroen ud til Arlington. Vi så JFK's gravsted med den evigt brændende flamme, og den ukendte soldats grav, samt Arlington Memorial Amphitheater. Efter dette var der ikke det store at se, så vi tog metroen ud til Pentagon, der var dog intet at se. Vi havde planlagt at gå rundt om den, men der var hegn og alt muligt, så det blev ret hurtigt droppet igen. De havde et lille sted til minde om ofrene for 11. september, og de havde et område hvor de var ved at lave et større og mere permanent mindested, men det var stadig afspærret.

Vi tog nu ind til Metro Station, og kom ud i Chinatown, var godt sultne nu, så fik noget i mavsen inden vi gik videre. Vi gik forbi FBI's bygning, gik ind og så lidt dinosaurer og andre spændende ting i Smithsonians National Museum of Nature, inden vi gik over i National Air and Space Museum, som var vildt spændende for sådan nogle teknik-interesserede nørder som os :) Der var rumfærger, reentry-kapsler, rumdragter og maaaange andre spændende ting vi smovsede i. Uheldigvis glippede vi en IMAX-forestilling, og vi gad ikke til at vente på den næste, så vi gik i stedet over til Union Station for at shoppe lidt. Efter lidt power-shopping tog vi toget retur og tilbage til hotellet. Vi var ikke i humør til endnu en nats dårlig søvn, og vi havde allerede set alle de steder vi ville, så vi tog en hurtig beslutning og valgte at køre retur til Princeton mens vi stadig kunne nå det.

Efter at have checket ud var det bare ud over stepperne, og vi var hjemme igen ca. 3 timer senere, takket være lidt mindre trafik og en lidt tungere fod på speederen ;)

Efter lidt hurtig stenen ovenpå en lang dag og en hård tur gik vi tidligt i seng, og paf, jeg sov 11 timer :P

Planen er nu at vi stener torsdag væk (dvs. i dag, og det er sket ;)), fredag skal Lars og jeg hjælpe Kim med at virke flink og rar overfor hendes lærer ved at vi skal møde op i hendes klasse og være lidt aktive...suk, men nu får vi at se, det lyder meget sjovt, bortset fra at vi skal tidligt op :-(
Planen er så at vi kører retur, SMADRER Egon til i kanel (tillykke gamle dreng, med de 25 år, velkommen i klubben! ;)), og så tager vi til New York resten af dagen.

Lørdag stener vi først på dagen, og om aftenen har vi inviteret Mei-Yu og slæng på middag, så det skal nok blive hyggeligt. Søndag er planen pt. at tage til Six Flags, men der kommer Kill Bill 1+2 om aftenen, så kan godt være vi tager lidt hurtigere hjem pga. det, hehe!

Mandag skal Lars have fræk-date-samvær med Kim igen, og så tager vi nok til Niagara Falls fra om tirsdagen indtil torsdag nok, afhængigt af hvad vi lige finder ud af og hvad der er at se. 1½ dag for at se et vandfald virker af lidt meget indtil videre, håber vi finder på andre ting at lave udover!

So much for now, hygge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*