© 2006 . All rights reserved.

Bilbøvl

Har lovet at skrive lidt om det bøvl vi har haft med at finde ud af lejen på vores bil, så som sagt så gjort.

Vi havde jo først lejet en Ford Escape, en "lille" (compact), sød Sports Utility Vehicle (SUV), til nogen og 2.000 kr, inkl. de mest nødvendige forsikringer som kasko og ansvarforsikring.
Da vi efter en uge ikke havde fundet nogen kandidater til at købe, måtte vi jo leje en bil for resten af tiden vi skulle være her. Havde fået at vide det var billigere at leje i Newark, så vi tog derhen i stedet for JFK. Ganske rigtigt, vi kunne få en almindelig SUV til ca. $4.000, alt inkl. (dvs. forsikringer, skat og en ekstra fører). Alt var godt, og vi tog hjem. Mei Yu, vores udlejer, mente dog nok vi kunne få den lidt billigere igennem en af hendes kontakter, AVIS i Princeton. Vi tog derned, og efter en længere tåget samtale konkluderede vi at det ALDRIG kunne betale sig at skifte til dem i Princeton. Den store forskel i hvad de kunne tilbyde, og så hvad vi troede vi skulle betale fik os dog til at tvivle på den pris vi troede vi havde fået. Tilbage til arbejde, frem med lejekontrakt, og der stod ganske rigtigt ingen steder noget om $4.000. Vi ringede til AVIS og fik at vide at vores leje lød på ca. $1.600 om måneden, EKSL. forsikring!! AAARH!

Vi var pænt meget på røven med andre ord, forsikring (kasko, $22.95/dagen, og ansvar, $12.99/dagen) ville gøre det uforholdsmæssigt dyrt. Lars og jeg tog derfor til Newark efter at have smidt de andre af derhjemme. Lang historie kort: De kunne godt se miseren, og gav os bilen til samme pris som vi havde den gamle til, dvs. $339 om ugen. Bliver til ca. $4.400 vi brænder af på billeje, alt i alt. Dvs. ca. 26.500 kr. Mojn!
Lars har et bedre sammendrag af begivenhederne.

Heldigvis er alt godt igen, vi har papir på lejen, og nu er den bekymring ude af verden.

One Comment

  1. Det var en hamper omgang. Så vidt jeg kan regne ud er det nu ca. 2200,-kr pr. mand pr. måned for at have bil det er da mange penge men det er vel også dyrt og mere besværligt at tage bus o.l. Selvfølgelig skal man lægge benzin oveni.Det løber alt sammen op. det kan nok være at der bliver basis for lidt studiejob når I kommer hjem. Den tid den sorg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*