© 2006 . All rights reserved.

USA – Indtryk og beretninger fra den første uge

Nu hvor vi har været her et stykke tid giver det vist god mening at opsummere på den første uges mange oplevelser og indtryk.

Starten
Vi var lidt trætte efter søndagens strabadser, men vi kom op og fik et bad allesammen, og kom så ud af døren uden at have fået morgenmad, vi havde jo intet i huset der kunne spises. Igen kom Lars' PDA os til undsætning, og vi fandt frem til arbejdet lige til øllet, trafikken er rimeligt hidsig om morgenen herovre åbenbart, noget vi også opdagede de følgende dage.

Vel ankommet til arbejdet startede vi med at indfinde os på det forkerte kontor, Panasonic har to kontorer der ligger direkte overfor hinanden på 2. sal, og vi valgte så det forkerte :)

Nå, efter den lille misforståelse kom ud af verden blev vi modtaget af Kathrine Guo, hende som også havde været i Danmark sidste år i Oktober da hende og Steven (en anden gut fra Panasonic) var ovre for at høre hvad vi havde lavet. Hun fik os vist lidt rundt, og sekretæren, Michelle, var også rigtig flink og viste os de mest grundlæggende ting rundt om på kontoret.

Vi fik nu anvist vores kontor, som de var MEGET overbeviste om at vi aldrig nogensinde kunne sidde 4 i, men det fik vi nu ret hurtigt overbevist om at det ikke var noget problem. Vi er vant til meget mindre kår ;)

Arbejdet
De næste par dage på arbejde gik med at få alting op at køre og få sat maskinerne op til det vi er vant til. Kathrine kom forbi og fortalte også hvad det var de gerne ville have vi arbejdede på.

For at undgå at skulle skrive det en masse gange, så skal vi arbejde med sikkerhed under Linux. Vores sidste projekt handlede om sikker Inter-Process Communication under Linux, og de tre ting de gerne vil have os til at arbejde med handler lidt, men ikke udelukkende om de samme ting. Vi er underlagt en Non-Disclosure Agreement (NDA) som gør at vi ikke må fortælle mere om det, men det ville de fleste af jer sikkert heller ikke forstå alligevel hvis jeg først begynder :D

Fritiden
Anyways, efter arbejde gik tiden med at slappe af, pakke ud, handle og lige lære naboområdet at kende lidt. Udlejeren har boet i huset før vi flyttede ind, og hendes 17-årige knægt har efterladt en X-Box som vi har fået lov til at låne. Vi købte et par spil ekstra til den til at underholde os med, Mortal Kombat, et NHL -spil og så et 4-spiller racerbils-spil, så vi har en konstruktiv måde at afreagere overfor hinanden på ;)

Maden
Vi var ude at spise to gange i løbet af den første uge. Om mandagen, den dag hvor vi ikke fik morgenmad, tog Kathrine og hendes chef, I.P. Park, os med ud at spise kinesisk mad til frokost. Det var godt, men spicy!

Anden gang var med udlejeren. Hun havde lovet at lave en ægte "outdoor american BBQ" den 4. juli, hvis vi fik "A'er", hvilket svarer til en 10 stykker på den danske karakter-skala. Vi fik jo som bekendt allesammen 11, så nu sad hun på den :) Desværre var vejret ikke til BBQ, så hun tog os, og hendes familie (manden Dieter og sønnen Jeremiah) samt husvennen Peter (autist, lyder fuldstændig som Dustin Hoffmann i Rainman! Blev ved med at spørge efter om vi var New York Yankees fans :P). Så vi troppede op 8 mand høj, og det var vildt godt! Maden var rigtig god, der var buffet og et kæmpe udvalg, og de var rigtigt søde og vi snakkede rigtigt fint med dem. De anbefalede os bl.a. at købe
sæsonkort til Six Flags parkerne.
Meget mætte tog vi retur og så lidt VM-bold inden de trillede afsted igen.

På arbejdet gik meget af tiden som sagt med at falde til, og vi havde endnu ikke fundet ud af at lavet noget madpakke halløj, så derfor var det ud at køre hver dag for at finde frokost. Det løber meget hurtigt op, men vi fik da prøvet nogle forskellige ting :) Om tirsdagen prøvede vi kantinen i den tilstødende bygning, men vi var blevet advaret på forhånd om at den var ringe, og lad mig sige så meget at det var den dælme også! Resten af ugen spiste vi ude :D
Første gang var det sandwiches, mens anden gang var det en stor omgang salat til mig mens de andre fik wraps, tredje dag (fredag) var det på Wendy's, bare lige for at prøve en "ægte" amerikansk burger :P

Bil - To rent or not to rent!
Vi brugte også to eftermiddage på at kigge efter brugte biler, men vores søgen endte uden resultater, så vi endte med at beslutte at køre til New York om lørdagen for at sightsee, men lige så meget for at få forlænget lejekontrakten på vores bil. Lars' PDA guidede os sikkert frem til AVIS i JFK (overraskende lang køretur faktisk, tog halvanden time ca.), hvor vi fandt ud af at det var meget billigere at leje i Newark, og at de rent faktisk havde tilbud på klassen af SUV'er et hak over vores, så det var faktisk billigere!! Tosset :P).

New York - Take One
Vi afleverede derfor bilen, og tog så ind til New York for at lege vildere turister :) Vi kom med toget ind til New York Penn Station og gik derfra sydpå langs 5th Avenue, efter lige at have kigget på Madison Square Guarden lidt hurtigt. Vi fandt ned af Broadway også og Avenue of the Americas. Turen gik ned igennem Washington Square Garden (som vi bagefter læste i Henriks guidebog, skulle være et "næsten sikkert" sted at opholde nu om dage, men det har tidligere været narkohandlersted nummer 1, piv!), og så indenom en japansk restaurant hvor vi fik noget sindssygt godt mad!

Fuldt opladede på batterierne igen drog vi nu videre ned sydpå Manhatten, og gik langs vandet i en dejlig, skøn park. Herfra havde vi udsigt til Frihedsgudinden, som dog lå så sindssygt langt væk at hun er enddog meget lille på vores billeder.

Videre herfra kom vi nu til Ground Zero. En KÆMPE byggeplads, med hegn om! :) Der var egentligt ikke så meget at se der, det var mere fordi man vidste hvad der var sket at det var interessant. Vi gik herfra over til Wall Street, hvor der pudsigt nok var gang i vildere bryllupsfotografering, hvilket skulle forklare nogle af vores billeder ;)

Vi hoppede nu på subway'en og tog tilbage til Penn Station (hvor jeg fik en Smoothie fra Dunkin' Donuts, mums den var god!), og derfra ud til Newark International Airport hvor vi nu har lejet en MEEEGA stor SUV: en Ford Explorer 8) Den er stor og ond, og kører BARE ikke ret langt på literen, men så er det jo godt den har en 85 liters tank(!) :D

Vi kørte nu retur for at slappe af, og det var så det vi fik med af New York :)

New York - Take Two
Jeg havde lige en tur ind til New York til gode endnu, fordi jeg skulle have købt mig et nice kamera. Butikken havde typisk nok lukket lørdag men åben søndag, suk! :) For at gøre en lang historie kort (og det er jo noget jeg er god til, eller...?) så har jeg købt mig et Canon EOS 350D digitalt spejlreflekskamera, med et Sigma 24-70/F2.8 EX DG Macro objektiv og en Sigma EF 500 DG Super E-TTL flash, 2 stk Lexar 2GB hukommelseskort, et Sigma filter til objektivet og endeligt en taske til kameraet. Dyrt, men nu skal der dælme også lejes og tages maks. mange billeder :P Har jeg glædet mig til længe!

En sjov historie hører der dog lige til turen ind (udover at jeg fik en Smoothie mere fra Dunkin' Donuts i New Brunswick :D), jeg kom til at snakke med en sød ældre dame som oprindeligt var fra Minnesota af, men som har boet de sidste 20 år i Nicaragua. Hun rejste sammen med en kvinde fra Mexico af, og hun sad ved siden af en ung pige som var fra et land i Afrika af som jeg har glemt nu ;) Det var meget hyggeligt, og jeg endte med at følge damen fra Nicaragua af op til en taxi mens jeg slæbte noget bagage for hende. Hun var meget glad :)

Ude godt - Hjemme bedste
Tilbage i Princeton (fik en ussel Smoothie på vejen tilbage, ikke fra DD :)) gik jeg pænt meget amok med kameraet og det blev testet i lidt af hvert. Forvent snarligst store vidundere fra min fotografiske hånd af, eller noget :D

Jeg opdagede til min store forbløffelse, forresten, at de andre nærmest ikke havde flyttet sig en METER siden jeg forlod dem ca. 6 timer tidligere, og det eneste der var sket var at de italienske filmstjerner havde på utroligtvis fusket sig vej til en VM titel mere?! Man forstår det jo ikke! (Okay Henrik forstår det, men ham kan man heller ikke regne med den Milan-mand som han er ;))

Det var slut på første uge. Tune in later for more!

Hygge!

2 Comments

  1. Inger Bigum

    Hej igen igen.
    Aldrig har jeg hørt så meget fra min søn på så kort tid, det er bare SUPER Lasse. Jeg kan næsten ikke vente til jeg kommer hjem. ¨å dette er fra arbejde og jeg skal arbejde SÅ derfor tak for nu glæder mig til mere.
    Knus fra mor

  2. gun

    Det kan umuligt være forbløffende at man ser VM-FINALE i fodbold hele eftermiddagen sammen med lidt pils;) Og nøj hvor var det godt Italien vandt, specielt godt var det dog da de vandt over Australien.. hehe så kan du lære det Lasse:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*